Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag op 0165 556989, mailen kan natuurlijk altijd: info@kompassievolleven.nl

Zoeken naar
een nieuwe balans

Verlies kan zich uiten op diverse levensterreinen.

  • Verlies van een dierbare door overlijden
  • Verlies van een relatie, bijvoorbeeld bij een dierbare vriendschap of echtscheiding
  • Verlies van gezondheid
  • Verlies van werk

Het kan zo zijn dat verlies van het één, een verlies van het ander tot gevolg heeft.

Verlies van gezondheid kan ook verlies van werk tot gevolg hebben wat weer kan leiden tot verlies van maatschappelijke betekenis en/of verlies van gevoel van eigenwaarde.

Gevoelens van verdriet, boosheid, weerstand en onmacht zijn normale gevoelens hierbij en soms lopen al die gevoelens door elkaar.

Het is hard werken om je verlies te verwerken en te leren omgaan met de nieuwe situatie. Je weet helemaal niet hoe je verder moet, hoe je je toekomst nu verder kunt invullen, wat je dacht opgebouwd te hebben, kan in één keer weg zijn, veel is onzeker en het zoeken naar een nieuwe balans vraagt de nodige tijd en kost veel energie. Energie die je niet altijd hebt.

Dat is wat ik zie en hoor van mensen die een vorm van verlies hebben meegemaakt in hun leven. Hoe belangrijk het kan zijn om je verhaal te mogen vertellen, alle details zijn belangrijk.

Het is van grote waarde om dan een poosje mee te kunnen lopen in het tempo van degene die een verlies heeft geleden, om stil te staan bij de betekenis van het verlies en van daaruit een eerste stap te kunnen gaan zetten om verder te gaan, hoe klein die stap ook is, elke stap is er één.

Wil je daarover in gesprek, dan ben je van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we zowel de coachvraag alsook het coachtraject en natuurlijk kijken we of er een wederzijdse klik is om samen verder te gaan.